вторник, 26 юни 2012 г.

Властта произтича от народа, а олигарсите - от властта..

         Забележете! Най-стриктното и безкомпромисно законодателство в България е онова спрямо гражданите, в техен ущърб: събиране на задължения, запори на заплати и сметки, отнемане на доходи и недвижимо имущество, дори затвор за обикновените хора, които нямат никаква вина, че управляващата каста ги излъга за "възходящото" развитие на държавата и невиждания "икономически ръст", а банковите политики на измамата и "зарибяването" на плебса за лесни пари, под ласкавия поглед на държавните банкови шефове, буквално принудиха народа да се набута с всевъзможни кредити, за да развива "бизнес" или да си купи "ново строителство", наивно повярвал в т.н. бурен растеж. Целта беше друга - пълното му заробване! Така наречените "колекторски" фирми, служещи на привилегированата каста на съдиите-изпълнители процъфтяват, а хората, останали без доходи, масово се изселват от родината (около 50 000 на година!), пред очите ни се разпадат най-социално значимите сфери, напълно опустошени откъм кадри - здравеопазването и образованието на младежта! Това са само част от най-значимите "постижения" на властта.
           Сега е времето на безпрецедентния, откровен и дори циничен протекционизъм в полза на олигарси, банкери, монополисти и забогатели мутри. Невиждан лобизъм в ущърб на народа върлува в хиперактивната, дори трескава законодателна дейност на властимащите днес:  предложените наскоро промени в Закона за горите, данъчното законодателство, отнемането на фундаментални права върху частната собственост, под благовидния предлог за прословутата "солидарност" в импотентната и проядена от корупция здравно-осигурителна система, всичко това се прави в интерес на върхушката. Цари невиждана корупция и информационна търговия, която дори и за страна като нашата, където това се смята от ЕС за балкански специалитет, за нещо "нормално", идва в повече на всички почтени хора от малкия бизнес и тези на наемния труд, който не струва пукната пара за новоизлюпените магнати - нерешеният случай с кърджалийските металурзи е повече от скандален! Там обаче прословутата солидарност не сработи, а фиаското на синдикатите беше пълно.
         Вижда се безпрецедентно потискане правото на информация във всички сфери, дори в училищното образование (резултатите от матурите мистериозно изчезнаха яко дим от сайта на МОН), напазаруваните медии, повсеместната цензура и автоцензура, двойните стандарти в правораздаването, вопиющата некомпетентност на администрацията, която роди нов термин - "калинковщина", издигане в култ на телефонното право и то напълно безсрамно признато дори от Първия, отвратителното сервилничене на "водещи журналисти" пред силните на деня, демагогията и лицемерието - всичко това стана неотменна част на всички нива и за всички все още пребиваващи на наша територия.
        На този фон, за цели три години, народните представители успяха единствено да прокарат един мижав текст, който парира безумните, антинародни клаузи в договорите с мобилните оператори, позволяващи безгранично подновяване на грабителски такси и цени за тези услуги. Но има надежда! Децата на България, младите и умни хора в родината са наясно с тази властова вакханалия, те са възмутени и разгневени, за тях режимът е като Татовия, те не знаят какво е комунизъм-канибализъм, но за тях и днешното време играе подобна роля, има светлинка в тунела! Дано да не е само от идващ насреща влак на БДЖ...

Няма коментари:

Публикуване на коментар